,,Act de binefacere pentru veteranii din Puhoi”

Foto-simbol

Aproximativ 40 de veterani din satul Puhoi circulă zilnic cu autobuzul pentru a ajunge la serviciu în Chişinău. Costul unui bilet într-o singură direcţie este de 12 lei, taxă pe care, cei mai mulţi dintre veterani nu o achită, motiv pentru care, fiecare zi începe cu un conflict.

Şoferii rutelor Chişinău-Puhoi sunt transportatori privaţi şi nu recunosc dreptul veteranilor de a circula gratuit pe această rută suburbană. Mai mult, aceştia spun că s-au săturat să facă act de binefacere pentru veterani, şi în curînd intenţionează să apeleze la sprijinul autorităţilor pentra  a rezolva situaţia. Şoferii ne mai spun că din momentul în care gara auto nu mai eliberează bilete de 0 lei, toţi trebuie să achite costul călătoriei. De această situţie sunt nemulţumiţi atît şoferii cît şi unii călători. Aceştia spun, că dimineaţa toate locurile din autobuz sunt ocupate de veterani, care fac scandal şi refuză să plătească.

Anatolie Furdui, reprezentantul veteranilor din Puhoi,  spune că legitimaţia pe care o au le permite această facilitate şi nu înţeleg de ce transportatorii nu recunosc acest drept, mai ales că veteranii din Puhoi, au primit asigurări de la autorităţi, precum că transportatorii au fost informaţi despre  listele  cu toate categoriile de veterani care dispun de facilităţi. Şoferii neagă acest lucru şi spun că veteranii profită de ,,titlul” pe care îl poartă.

Pe de altă parte, Efim Donos, reprezentant al Organizaţiei veteranilor din R.Moldova spune că, legitimaţia  nu le permite veteranilor să circule fără bilet la rutele suburbane şi că transportatorii au tot dreptul sa ceară bani de la veterani pentru costul călătoriei.

Anterior veteranii din Puhoi au protestat blocînd drumul din localitate, aceştia s-au adresat autorităţilor de la Chişinău pentru a rezolva problema, întrucît indemnizaţia lunară pe care o primesc de la stat nu este suficientă pentru a acoperi cheltuielile de transport.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s