Platile online ne scapa de cozile imense

sursa:www.gandul.info

Cozile imense de la posta sau de la banca care ne fac sa asteptam ore in sir pentru a achita facturile nu mai sunt azi o problema. O alternativa a acestor plati este achitarea serviciilor online cu ajutorul unui card bancar. Metoda de achitare este sigura si comoda, asta o dovedesc unii utilizatori, dar si reprezentanii bancilor comerciale.

Ion Patrasca este inginer la SA”Moldtelecom” si este unul dintre utilizatorii acestui sistem si deja al 3-lea an isi achita facturile pentru platile comunale, stind acasa in fata calculatorului fiind conectat la internet. Pina acum el spune ca a achitat 256 de facturi in suma totala de aproximativ 23 de mii de lei.

M-am saturat de cozilile lungi de la posta in care trebuia sa astepti ore in sir si sa te mai certi inca cu cineva. Acum pot sa achit orice factura in orice moment, find acasa sau la lucru ori chiar undeva peste hotare”.

Ion Patrasca, Inginer IT.Foloseste sistemul de plati online de 3 ani si pina acum a achitat 256 de facturi.

Am incredere in acest sistem 90 la suta, pentru ca fiind un siste

m online usor poate fi spart.Dar deoarece poate fi accesat din accesat doar din browser-ul Internet Explorer, siguranta este garantata”, ne-a spus Ion.

Directorul adjunct al unei banci comerciale din capitala Sergiu Stoianov, spune ca “sistemul de plati online este utilizat tot mai des in ultima perioada de catre clientii bancii, doar ca inca intr-un numar foarte redus. Motivul ar fi lipsa de informare a polpulatiei privind modalitatea de achitare a facturilor cit si frica de-a nu fi amagiti”.

Cu toate ca bancile se arata optimiste in ceea ce priveste implementarea si utilizarea acestui sistem de catre clientii lor, in pofida comoditatii, sigurantei si accesibilitatii, oamenii totusi au unele indoielei, majoritatea dintre acestia ramin fideli vechiului sistem de achitare a facturilor la posta sau la banca. In opinia lor aceasta din urma este o metoda de plata mult mai sigura.

Oamenii de pe strada zic ca inca le este frica sa foloseasca sistemul de plati online

Maria ne-a zis ca “a auzit de asa posibilitate, dar inca ii este frica, ca nu cumva sa fie amagita” si Valerie spune ca “inca nu are incredere si mai bine plateste la banca toate facturile pentru platile comunale”, Vasile folosetse acest sistem si spune ca: “asta e viitorul tehnologiilor informationale si trebuie sa incepem sa-l folosim cu incredere si  nu trebuie sa ne fie frica”.

Pentru a putea face pliti online e necesar ca:

Vezi mai jos cum poti achita o factura:

De cind au aparut pe piata bancara cardurile acestea sunt mai mult decit o forma de achitare a salariului pentru angajatori. Potrivit datelor statistice oferite de nanca Nationala in anul 2011 in R.M. s-au efectuat aproximativ 18 mln de lei de tranzactii cu ajutorul cardurilor dintre care 17 mln de lei retrageri de numerar si doar 622 de mii de lei plati fara numerar.

Autor: Mariana Cotovitchi

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s