Vezi aici câteva din cele mai periculoase intersecţii din capitală. Autoritățile cu soluțiile pe hârtie deocamdată

În Chișinău sunt mai multe  intersecții care pun în pericol participanții în trafic. Situație bine cunoscută de autorități de mai mult timp, care  spun că  lucrează intens, dar fără prea multe fapte în acest sens.

Prezența mai multor semafoare le încurcă participanților la trafic

Una din intersecţiile care le dă mari bătăi de cap participanţilor în trafic este între bulevardul Dacia, Traian şi Decebal din sectorul Botanica al capitalei. Aici, din cauza prea multor semafoare, care de cele mai multe ori îi induc în eroare pe conducătorii auto şi a benzilor de deplasare circulaţia este dificilă. Şoferii se arată deranjaţi şi îngrijoraţi de semafoarele amplasate greşit, care în loc să fluidizeze traficul îi expun riscului, spun unii din ei. ” Pentru şoferii care nu cunosc regulile de circulaţie este foarte periculos,” spune un şofer. 

În lipsa unor semne de circulație la această intersecție se produc multe accidente rutiere spun reprezentanții Poliției Rutiere

O altă intersecţie periculoasă este intersecţia cu sens giratoriu pe strada Ismail- strada Calea Moşilor (Calea Basarabiei). Ea este practic paralizată pe parcursul zilei de numărul mare de maşini şi camioanele de mare tonaj. Dar şi din cauza aproprierii Gării de Nord şi a numărul mari de autocare în orele de vârf aici se circulă bara la bară.

Șoferii au ceva de spus la acest capitol. ” Se circulă foarte greu şi foarte dificil. Tot timpul când ajung în intersecţia aceasta am frică să traversez, nuştiu din care parte vin maşinele şi de care trebuie să mă păzesc. Nici regulile de circulaţie nu sunt bine făcute şi  puse la punct. Nici semne de circulaţie, nici intersecţia nu sunt indicate. Este o regulă că prioritate au maşinile pe dreapta, dar nu este respectată şi eu evit să trec pe această intersecţie,” menționează un conducător auto. 

Și pietonii dau examenul siguranței când traversează strada în lipsa trecerilor de pietoni. ” Trebuie să stau minute în șir și oricum trec printre mașini. De fiecare dată stau cu frica în sân că pot fi spulberată de o mașină, ”  spune un pieton.

În lipsa trecerii de pietoni, oamenii sunt nevoiți să traverseze strada iregulamentar

O vânzătoare ambulantă din preajma intersecţiei cu pricina susţine că aici nu trece nicio săptămână fără nici un accident rutier. Doar de la începutul anului aici s-au produs 16 accidente rutiere portivit ofițerului de presă al  Poliției Rutiere, Antonina Talpă.  

” Poliţia rutieră a propus primăriei să fie reconstruită intersecţia dintre străzile Ismail și Calea Moșilor mai demult, dar fără reacţii din partea municipialităţii. Iar la  Traian cu Dacia și Decebal se dorește  reconstrucţia obiectului semaforic, dar este în fază incipientă.” a adăugat  Antonina Talpă.

Și în timp ce Poliția Rutieră spune că au venit cu propuneri autorităților de profil,  directorul Direcției Generale transport public și căi de comunicație, Adrian Boldurescu  afirmă că oamenii legii nu au venit cu nicio o propunere, dar afirmă că la acest capitol se lucrează mult pentru îmbunătățirea situației. 

”Este ceea ce am moștenit noi.  De exemplu la  una din cele mai periculoase intersecții dintre  strada Kogâlniceanu și  Sfatul Țării, unde accidentele rutiere se soldează cu oameni morți, a fost dat în exploatare un  semafor, a fost redirecționată strada Kogâlniceanu. În domeniul dat se lucrează destul de intensiv în ultmul an,” precizează  Adrian Boldorescu. 

Autoritățile recunosc că sunt multe intersecții periculoase printre care și strada Ion Creangă cu Tudor Vladimirescu din sectorul Buiucani dar și Sfatul Țării cu Kogâlniceanu din centrul orașului. De la începutul anului în capitală s-au produs 156 de accidente rutiere soldate cu 5 oameni decedați  și 203 vătămați. 

Advertisements

About alina23

Optimista incurabila
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s