“După coajă se vede pomul, după haină omul”

Are 30 de ani, dar a îmbrăcat deja o bună parte a femeilor din Chişinău. Hainele pe care le coase cu grijă şi le modelează după formele individuale şi unice ale fiecărei doamne o fac să se simtă mîndră. “Eu fac femeile frumoase!”, spune Svetlana Cervinschii, o tînără designer vestimentar, care a făcut din hobby nu doar o profesie, ci și un stil de viață.

De unde porneşte dragostea pentru design vestimentar?

prima si cea mai importanta lucrare - rochia de mireasa. Foto: din colectia personala.

Vine din copilărie. De mică urmăream cu entuziasm cum mama – croitoreasă de profesie – cosea mie şi surorilor mele diverse rochiţe, bluziţe şi fustiţe unice aşa cum nu le mai avea nimeni și care nu se vindeau nicăieri. Anume ea – mama – a fost cea care a educat în noi gustul pentru rafinament şi stil. După liceu am făcut studiile de specialitate la Universitatea Tehnică, unde am obtinut o  diploma de inginer-tehnolog în industria ușoară. Cred şi acum că prima impresie pe care o face omul e felul  cum e îmbrăcat, deşi se spune că nu haina îl face pe om… Întotdeauna mi-am dorit  ca lumea să se îmbrace  simplu, stilat şi cu gust, căci  moda este  armonia de formă,  stil şi  culoare, de simplitate, naturaleţe şi  inteligenţă. Acum cînd merg pe stradă vrind-nevrind atrag atenție la felul cum este îmbrăcată  o femeie și uneori chiar doresc să mă apropii de ea și să-i dau cîteva sfaturi.

Care a fost prima haină cusută şi ce emoţii aiavut?

Foto: din colectia personala.

Îmi  amintesc  şi acum cu mare drag de acea lucrare. Era o rochie de mireasă pe care am cusut-o după designul meu propriu. Au fost cîteva zile şi nopţi lipsite de somn şi pline de nervi şi emoţii, dar finalul a fost unul de succes.  Sunt foarte mîndră de ceea ce fac.

Printre clienţii tăi sunt şi bărbaţi?

Da, desigur. Vreau să subliniez că sunt plăcut surprinsă de faptul că azi bărbaţii sunt mult mai atenţi la ceea ce poartă. Ei știu mai bine cum să-și scoată în evidență calitățile și să-și ascundă neajunsurile. Cred că femeile au ce învăța de la bărbați.

În viziunea ta,  cum arată  femeia ideală astăzi?

O rochie de vara. Foto: din colectia personala.

Azi femeia este îmbrăcată simplu, modest şi cu gust. Domină naturaleţea şi feminitatea. Accentul este pus pe detalii şi accesorii, care oferă imaginii şarm şi eleganţă.  O femeie inteligentă ştie să se îmbrace, după posibilităţi, conform siluetei, vîrstei şi ocaziilor.

Dar cum o vezi peste 10 ani?

O văd puternică, inteligentă, încrezută în sine, carismatică, optimistă, elegantă, îngrijită, mîndră şi, desigur,… pe tocuri!!!

Veronica MARIN

Advertisements

About bogdanel04

28 de ani, casatorita, am un copil, sunt studenta la SSAJ.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s