Belgienii au un salariu de 20 de ori mai mare decît moldovenii

Optimişti şi nu prea…

poza simbol. Foto: Blanaru Adrian

Potrivit datelor oferite de Biroul Naţional de Statistică,  salariul mediu pe economie în Republica Moldova a crescut în anul 2011 de 11,6 ori în comparaţie cu anul 2010. Cu toate acestea,  Moldova rămîne a fi cea mai săracă ţară din Europa.

Din nou la “coadă”

Republica Moldova s-a plasat pe primul loc “de la coadă” în clasamentul ţărilor europene în ceea ce priveşte salariul minim pe economie.  Aşa arată datele unui studiu realizat de Federaţia Angajatorilor din Europa.

Potrivit studiului, moldovenii au un salariu minim de 1100 de lei – echivalentul a 72 de euro. La capitolul cele mai mici salarii, Moldova este urmată de Belarus  –  cu un salariu de 90 de euro şi Ucraina,  cu 95 de euro.

Nici cei din Federaţia Rusă nu stau mai bine la acest capitolul.  Aceştia s-au clasat pe locul 4 al topului, cu un salariu de 113 euro.  Locul 5 este ocupat de Macedonia,  unde salariul minim este de 130 de euro.

Dacă doriţi un trai mai bun, optaţi pentru  Belgia sau Luxemburg

De partea cealaltă a topului, printre ţările cu cele mai mari salarii,  s-au plasat: Marea Britanie – 1.259 de euro, Franţa – 1.398 de  euro, Olanda – 1.447 de euro, Belgia -1.498 de euro şi Luxemburg unde salariul minim este de 1.801 de euro.

Germania, Danemarca, Finlanda, Italia şi Suedia nu au intrat în acest clasament deoarece în aceste state nu există un salariu minim prevăzut de legislaţie.

Ultimul Barometru al Opiniei Publice, realizat în noiembrie 2011 de Institutul de Politici Publice, arată că fiecare a treia familie din Moldova are venituri care nu ajung nici pentru strictul necesar.

Advertisements

About bogdanel04

28 de ani, casatorita, am un copil, sunt studenta la SSAJ.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s