Cum se îmbracă moldovenii?

 

Cum se îmbracă moldovenii?

 Cînd devii copleșit de muncă, hainele îți sunt precum starea de spirit. Datorită influențelor franțuzești femeile din Moldova nu împrumută ideile femeilor din ate țări. Ele însele sunt feminine, nu doar prin felul în care se îmbracă dar și prin frumusețea lor.

După 1989 s-a facut simțit și stilul american în rîndul tendințelor feminine au început sa fie la moda ținutele casual, blugi asortate cu bluze si tricouri elegante.

Tot dupa 89 piața vesimentară a fost invadată de haine turcești si chinezești de o calitate nu prea bună. Cu toate acestea moldovenii nu se îmbracă doar la ocazii speciale frumos. Femeile sunt îngrijite indiferent dacă merg la serviciu sau la o petrecere. De asemenea asortează hainele în funcție de culoare

Creatoarea de modă Valentina Vidrascu activează în lumea modelingului de 14 ani,ea spune că moldovencilor le place sa se imbrace frumos și asta e foarte bine,creeînd stilul etno Valentina vrea să fac femeile sa-și descopere frumusețea ei naturală, purtînd ie românească zi de zi cum purtau țărăncile noastre. Ele aveau haine de cîmp de munci și haine de sărbatoare,își brodau singure cămășile și le asortau cu fuste lungi sau pîna la genunchi.

Adela din Chișinau spune ca petrece prin magazine ore în șir pînă își gasește ce vrea. Are un stil aparte, este pretențioasă la detalii de aceea este greu să facă shopping în Moldova. Ea crede că femeile noastre nu au timp sa se ocupe de ele si de aceea se îmbracă foarte standart, culori reci și stil doar clasic.

Adela,studentă

 

Victoria își permite să facă shopping doar in străinatate,ea cumpără haine de brand pentru ea conteaza modelul și calitatea, în plus acestea sunt mai ieftine în Italia decăt in Chișinau. Întotdeauna mi-a placut sa ma îmbrac extravagant doar ca la noi nu gaseam ce vroiam. Femeia trebuie să arate bine, mai ales în fața barbaților,și hainele sunt ceva ce ne ajută la înfrumusețarea noastră.

Victoria

 În magazinele din Chișinău gasim tot mai multe branduri stăine care ne oferă o deversitate de stiluri de îmbrăcaminte și fiecare poate să se regasească.În ajutor ne vin și revistele de moda care prezintă ultimele tendințe din occident.

Advertisements

About nadinica

Studenta la scoala avansata de jurnalism,24 ani casatorita, o fetita pe nume Nadin.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s