Convorbirile telefonice – interzise la volan

Foto-simbol

Poliţia rutieră a Municipiului Chişinău a dat start unei noi campanii de disciplinare a şoferilor. De această dată, conducătorii auto care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc vor fi penalizaţi dar şi amendaţi cu o sumă  de pînă la 400 de lei.

De la începutul acestui an poliţia a înregistrat mai mult de 10 accidente rutiere  provocate de convorbiri telefonice la volan. Cu toate că regulamentul circulaţiei rutiere interzice  şoferului să poarte discuţii care îi distrag atenţia de la conducerea autovehiculului, cum ar fi  convorbirile  telefonice în timpul deplasării, cei mai mulţi dintre şoferi spun că vorbesc la telefonul mobil şi nu văd nici un pericol.  În acelaşi timp şoferii spun că ar fi gata să renunţe la convorbirile telefonice  pentru că nu vor să plătească amenzi. Deşi această interdicţie este dictată de regulamentul rutier, sunt şoferi care nu ştiu desprea asta şi nici nu percep discuţia telefonică ca pe ceva interzis. Este totuşi o cale pentru a evita amenda.  Cei care vor folosi telefonul mobil cu echipamente speciale, şi vor avea mîinile libere  în timpul discuţiei nu vor putea fi penalizaţi.

Aurelia Mija, Inspector superior al serviciului Relaţii cu publicul al Poliţiei rutiere spune că operaţiunea ,,Telefonul mobil” a apărut ca o necesitate de a reaminti şoferului că acesta trebuie să fie atent doar la drum şi să renunţe la orice fel de convorbiri.  ,,Ne propunem să reamintim şoferilor despre obligaţiile pe care le au . Un şofer responsabil nu va ţine în mîini telefonul mobil în timp ce conduce, dar cu părere de rău, de aceştia avem tot mai puţini” a mai adăugat inspectorul superior.

Operaţiunea ,,Telefonul mobil” se va desfăşura în perioada 13-19 februarie, timp în care poliţia rutieră îi va amenda pe cei care vor fi prinşi vorbind la telefon în timp ce conduc automobilul. Pe lîngă amendă, conducătorii auto care încalcă regulamentul vor primi şi 3 puncte de penalizare.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s