Zece secrete cum să-ți îngrijești papucii pe timp de iarnă

Ce să faci să nu-ți fie frig la picioare și cum evităm o răceală din această cauză. Sfaturile cibotarului Vasile din Chișinău

 1.     Ştergem papucii de praf şi noroi chiar de cum am ajuns acasă(nu trebuie să lăsăm să se usuce murdăria), apoi îi punem la uscat.

2.     Papucii trebuie unși cu glicerină (o putem găsi în orice farmacie la preţul de 5 lei). Glicerina moaie pielea şi o protejează să nu crape.

3.     Folosim cremă de papuci cu ceară sau grăsimi. Fiind naturale nu distrug pielea şi o protejează de apă. (pot fi găsite în orice centru comercial şi costă mai scump decât cele obişnuite)

4.     Nu folosim cremă de papuci de calitate proastă, în deosebi crema cu buret sau buretul de lustruit care le găsim în pieţe la preţ accesibil. Aceasta conţine substanțe acide care distrug pielea.

5.     Dacă nu avem o cremă bună ne salvează iarăşi glicerina, care apără pielea de distrugerea acidului. (o aplicăm înainte de a da papucii cu cremă)

6.     Stratul de cremă nu trebuie să fie gros. Papucii trebuie frecaţi până când crema intră bine în piele şi rămîne un strat foarte subţire. Crema o aplicăm cu o perie specială.

7.     Petele albe de pe pielea papucilor le ştergem cu oţet de masă(acestea apar de la sărurile din apă, sau de la transpirație)

8.     Uscăm bine tălpile papucilor după fiecare purtare, dacă nu- aceștia pot putrezi.

9.     E bine să avem mai multe perechi de încălţăminte pentru sezonul iarnă şi să le schimbăm. Astfel ele reuşesc să se usuce.

10.    Nu cremuim prea des papucii, ar putea să nu mai lucească şi chiar să crape pielea. Dacă nu sunt murdari e bine doar să-i ştergem cu o cârpă uscată.

Cum să ne confecționăm adevărate ,,cuptoare,, pentru picioare

Ambalajul de polietilenă în care se vând ouă sau carne este tocmai potrivit pentru izolarea temperaturii picioarelor. Tăiem ambalajul sub forma tălpii și-l punem în papuci.

Pătrunjelul ne scoate răceala

Iar dacă chiar și am avut o zi în care am înghețat la picioare, cibotarul Vasile ne sfătiue să ținem picioarele în apă fierbinte în care punem puțin pătrunjel, fie uscat, fie verde.

 

 

Advertisements

About mariancepoi

Imi place viata, insa nu o vad fara libertate, dreptate si fara dragoste!
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s