R. Moldova a mai pierdut un caz la CEDO

Anul 2012 a început pentru R. Moldova cu o nouă condamnare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Este vorba despre cazul Levința contra Modovei, în care țara noastră înregistrează a doua pierdere. Astfel, în anul 2008 aceasta a fost condamnată pentru tortură și dreptul la un proces echitabil, iar în acest an pentru încalcarea dreptului la libertate și la siguranță.

 Potrivit avocatului fraților Levința, Veaceslav Țurcan, în baza hotărîrii din 2008, ei au solicitat schimbarea măsurii de reprimare, însă Curtea Supremă de Justiție nu a întreprins nici o măsură. ,, Golurile din legislația națională, ne-au impus să ne adresăm la CEDO”. Avocatul spune că avem o mare problemă de sistem, întrucît atitudinea judecătorilor nu s-a schimbat, aceștia au ignorat cererea de încălcare a drepturilor fraților Levința, acceptată și comunicată guvernului de CEDO. 

Frații Levința vor primi cîte 8 mii de euro despăgubiri pentru prejudicii morale și 2 mii de euro pentru cheltuielile de judecată. Pavel Levința spune că ,,bătălia” continuă, aceștia au depus o nouă cerere la Curtea de Apel, de restituire a daunelor morale pentru tergiversarea dosarului. ,, Legea este de partea noastră , mergem pînă la capăt, vom demonstra că am fost condamnați ilegal” 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s