7 noiembrie- sărbătoare și fără Dodon

Reprezentanții Partidului Comuniștilor împreună cu simpatizantii sai depun flori, traditional – garoafe rosii – la monumentul lui Lenin pe care-l îl consideră încă un exemplu demn de urmat.

La marcarea a 94 de ani de la Revoluția bolșevică din 1917, Partidul Comuniștilor din RM a încercat să demonstreze că rămân o forță și fără cei trei membri de frunte care au părăsit recent rândurile partidului.

La monumentul organizatorului loviturii de stat din 1917, Vladimir Lenin sau adunat în jur de 200 de persoane cu garoafe roșii în mână. Deși printre mulțime erau și tineri, persoanele în etate erau majoritatea.

Vezi galerie foto

După ce a ținut un discurs despre reușitele bolșevicilor, liderul PCRM, Vladimir Voronin a criticat dur plecarea deputaților comuniștilor, Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Veronica Abramciuc. (vezi aici video) Voronin a calificat gestul făcut de cei trei drept o trădare care nu poate fi iertată niciodată.

,,Găsesc oameni fără voință, găsesc oameni care se vor culca în fața acesor dolari și vor linge pământul.” Voronin însă a ținut să minimalizeze impactul asupra partidului spunând în cadrul evenimentului:

,,Aceasta a fost o curățare necesară, și vor avea aceiași soartă ca și ceilalți care au plecat anterior din PCRM” a mai spus Voronin.

PCRM este un partid tânăr

După ce a lăudat bolșevismul și a criticat plecarea celor trei comuniști, în a doua parte a evenimentului, Voronin s-a referit la aripa tânără a partidului:

,,Zilnic la partid aderă sute de tineri. PCRM este cel mai tânăr partid din RM cu o vârstă medie de 38 de ani.” a mai subliniat Voronin.

După asta, în mod solemn, câtorva tineri le-au fost înmânate carnete roșii de membru de partid.

Vladimir Voronin pretinde că Partidul Comuniștilor este cel mai tânăr partid, cu o vârstă medie de 38 de ani.

Comentatorul politic Cornel Ciurea spune că această acțiune este una de PR bine gândită pentru a arăta că partidul este un organism viu.

,,De fapt este cam ireal să calculezi vârsta medie pe partid, nu este clar ce categorii intră în acest calcul.”

Cum văd tinerii ziua de 7 noiembrie

Unul din cei aproape 20 de tineri prezenți la depunere de flori, Nicolae Cuharenco spune că pentru el revoluția din octombrie este un exemplu de luptă pentru ideile comuniste.

,,Noi comsomoliștii suntem gata să contruim un stat socialist” mai spune tânărul comunist.

Advertisements

About mariancepoi

Imi place viata, insa nu o vad fara libertate, dreptate si fara dragoste!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s