Simpatizanții comuniști au aniversat 94 de ani de la revoluția bolșevică

La 7 noiembrie, simpatizanții comuniști au aniversat 94 de ani de la Revoluția Bolșevică. La eveniment a fost prezentă și elita comunistă, care a depus prima flori la picioarele monumentului lui Lenin. Evenimentul s-a desfășurat la monumentul lui Lenin de la Moldexpo.

După discurs, Vladimir Voronin e primul care depune flori la monumentul lui Lenin.

Dis-de-dimineață, PCRM împreună cu susținătorii săi s-a adunat pentru a comemora ceea ce aceștia numesc ”Marea Revoluție Bolșevică”.

Manifestaţia a început cu discursurile elitei comuniste, ținute în mare parte în limba rusă, când aceasta a lăudat guvernarea comunistă și ”istoria glorioasă”. VladimirVoronin a declarat că ”Marea Revolutie Socialistă din Octombrie a deschis calea civilizației omenești spre progres, spre libertate”.

Simpatizanții comuniștilor și-au arătat susținerea pentru aceștia prin tradiționalele uralele tipic comuniste ”Ura!”. Cei prezenți nu au ezitat să-și amintească de ”vremurile bune de odinioară”.  ”Cu ei ne era mai ușor să trăim. Învățam, ne tratam și ne odihneam… și totul era gratis. ne duceam la teatru, prin excursii”, spune Liubiovi Golubeva.  

Carnete roșii pentru tineri

Vladimir Voronin înmână tinerilor ce au aderat la PCRM carnetul de membru al prtidului.

În timpul manifestației, au fost înmânate și carnete de membru de partid câtorva tineri care au aderat la PCRM. În acest context, Vladimir Voronin a declarat că partidul pe care îl conduce este cel mai tânăr din Moldova, media de vârstă a membrilor săi fiind de 38 de ani. Faptul că la eveniment erau mai mulți pensionari, comuniștii l-au explicat prin ”tinerii sunt la serviciu sau la lecții”.

Au criticat actuala guvernare

În timpul discursului său, liderul PCRM nu a evitat posibilitatea deRevoluţia bolşevică - scurt istoric a critica actuala guvernare și de a comenta plecarea deputatului Dodon din partid, catalogând-o drept ”trădare”. În declarația pentru presă, comentând plecarea altor doi membri de partid, Voronin a spus: ”încă din partea lui Dodon mă așteptam la așa ceva, dar din partea doamnei Greceanâi și Abramciuc nu, pentru că sunt femei, iar femeile deobicei nu trădează”.

Vezi cum a fost comemorată această zi în Rusia.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s