,,Roşii” la picioarele liderului bolşevic


Lîngă monumentul liderului bolşevic, Vladimir Voronin vorbeşte simpatizanţilor despre ,,gloria" regimului comunist

Cu garoafe roșii și nostalgie pe chip, pensionarii și simpatizanţii Partidului Comuniștilor au participat la serbarea a 94 de ani de la Revoluția bolsevică. La eveniment nu au lipsit nici membrii partidului, liderul căruia, Vladimir Voronin a vorbit mulțimii despre ,,gloria” regimului comunist, cu referire  la actuala situație politică din  R. Moldova: ,,Ne amintim de istorie, dar ne gîndim la viitor”

Vladimir Voronin se adresează publicului în limba rusă

 În fața monumentului liderului bolșevic, Vladimir Voronin a ținut un discurs în limba rusă în care a remarcat realizările regimului comunist și a prezentat partidul său ca o forță tînăra ,, în fiecare zi, rîndurie partidului nostru sunt completate de sute de tineri, suntem cel mai tînăr partid, vîrsta media a membrilor noștri este de 38 de ani”. În acest context, liderul comuniștilor a înmînat carnete roșii noilor membri de partid şi nu a ezitat să critice actuala guvernare: „La conducere  au venit niște tâmpiți, cărora nu le pasă de soarta țării și a cetățenilor, în schimb, care se iubesc pe sine. La guvernare au venit persoane egoiste, corupte, mafioți și bandiți”

 Cea mai mare parte din cei prezenți la eveniment erau pensionarii

Discursul liderului comuniştilor a fost întîmpinat cu urale şi emoţii în rîndul simpatizanţilor

 Entuziasmați de acestă sărbătoare au fost în primul rînd, pensionarii, aceștia s-au adunat, ca pe timpuri, cu flori roșii în mînă și simpatie profundă pentru regimul comunist:  ,,Am trăit și vom muri în comunism”. Pentru ei, ziua de 7 noiembrie ține de tradiție, amintiri și vremuri în care trăiau mult mai bine, spun aceştia.

Marea revoluţie din octombrie sau lovitura bolşevică de stat?

Evenimentul istoric cunoscut sub numele de  Marea revoluţie din octombrie se referă la lovitura de stat prin care bolşevicii, conduşi de Vladimir Ilici Lenin au instaurat puterea comunistă în Rusia şi au pus bazele Uniunii Sovietice. Cu referire la acest subiect, istoriografia rusă contestă ideea de revoluţie a loviturii de stat, iar numele de Revoluţie socialistă rămîne comun doar pentru susţinătorii regimului comunist şi pentru partidele comuniste.

Vezi aici 7 noiembrie în fotografii

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s