Revoluția bolșevică comemorată la picioarele lui Lenin

Mai mulți simpatizanți ai partidului Comunist din Moldova, în frunte cu liderul lor Vladimir Voronin, au comemorat, la 7 noiembrie, 94 de ani de la revoluția bolșevică din Rusia.

Și în acest an evenimentul s-a desfășurat la monumentul lui Lenin. Cu garoafe roșii și nostalgie pe față, oamenii prezenți la eveniment, au adus omagiu sărbătorii, iar Voronin le-a vorbit în limba rusă despre importanța acestei zile.

Cei prezenți la eveniment s-au îmbulzit să depună flori la monumentul lui Lenin - simbol al comunismului

Persoanele noi aderate la partidul PCRM își primeșc carnetele de membru

Sergiu Sârbu, membru PCRM, a spus că această dată este un simbol pentru partidul lor „Ar trebui să fim conștienți de faptul că schimbarea puterii de stat prin metode pașnice așa cum a avut loc în octombrie 1917, fără vărsarea unui pic de sânge, este ceva foarte important. Privind la actuala guvernare, putem cncluziona ușor că nepoții și strănepoții noștri ar putea să mai aibă încă o dată marcantă în calendar.”

La eveniment au participat în jur de 200 de persoane, reprezentanți ai diferitor generații. Mulți dintre ei erau tineri, iar potrivit lui Vladimir Voronin, PCRM-ul este cel mai tânăr partid din Moldova, vârsa medie a membrilor fiind de 38 ani.

„Sunt foate mulți tineri aici, eu împreună cu prietenii suntem în jur de 25. Pentru mine această dată simbolizează schimbare. Credem că și la noi în țară trebuie să fie făcute schimbări într-o direcție mai bună” zice Denis Etimovschi, un tânăr prezent la serbare.

La finalul evenimentului, Voronin le-a înmânat noilor membri carnetele roșii tradiționale.

În noaptea de 7 spre 8 noiembrie 1917, la Petrograd, actualul SanctPeterburg, a avut loc o lovitură de stat. Acţiunea a fost organizată de partidul bolşevic.

Mai multe poze de la eveniment vedeți aici

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s