“Lumina lui octombrie încă nu s–a stins”

Ca și anii precedenți, la 7 noiembrie, comuniștii de la Chișinău au organizat un miting cu depunere de flori la monumentul lui Vladimir Ilici Lenin. Ei au sărbătorit ce-a de-a 94-a aniversare de la revoluția din octombrie.

„Pentru cei care am trait în anii sovietici, memoria zilei de “7 noiembrie” este încă vie și noi conștientizăm foarte multe fapte și mai ales le comparăm cu ziua de astăzi. Cred că lumina lui octombrie încă nu s–a stins”, a spus Vladimir Voronin în fața monumentului lui Lenin. Liderul partidului comunist, a ținut să felicite simpatizanții cu ocazia marelui eveniment, dînsul a vorbit în limba rusă ca să fie înțeles de majoritatea celor prezenți.  Liderul PCRM a înmînat carnete de partid unor tineri simpatizanți, și nu a uitat să menționeze că partidul său este tânar, cu o medie de vîrsta a membrilor de 38 de ani.

7 noiembrie- sărbătoarea veșnică a comuniștilor

Cu bucurie în suflet și garoafe roșii în mîini cei prezenți la eveniment, în semn de recunoștință și respect față de partidul comunist au scandat "Ura,ura,ura".

La manifestarea organizată de comuniști au fost prezenți în jur de 200 de simpatizanți, atît bătrîni cît și tineri. În comparație cu perioada cînd partidul comunist era la guvernare, în acest an la miting au fost mai puțini oameni. Sergiu Sîrbu juristul partidului comunist spune: “Mulți nu prea cunosc semnificația acestei zile, din acest motiv și a venit puțină lume. Un alt motiv  este și faptul că partidul comunist este în opoziție, însă  și mulți  nu au avut posibilitatea să se deplaseze, fiind în teritoriu. Însă pentru noi, această dată rămîne a fi una marcantă”.

Roșu este simbolul etern al comunismului

Culoarea roșie a predominat prin rîndul manifestanților. „Înarmați” cu garoafe și steaguri roșii, simpatizanții au venit să-l onoreze pe marele bolșevic, ei l-au slăvit pe Lenin cu lozinci și cîntece specifice perioadei sovietice: ”Trăiasca partidul comunist!”,”ura,ura, ura!”


7 noiembrie mereu viu la Chișinău

Instaurarea teroarei roşii, organizarea foametei, deportarea a milioane de oameni, maltratarea şi uciderea cetăţenilor pentru că aveau viţă nobilă și nu împărtăşeau politica comuniştilor, sunt doar cîteva rezultate ale acelei „revoluţii” mult apreciate de comuniştii din Republica Moldova.

Rusia de cîțiva ani a renunţat la această sărbătoare, astfel la 4 noiembrie, ei sărbătoresc Ziua Unității Naționale. La Chişinău ziua revoluţiei ruse continuă să fie marcată chiar şi după proclamarea independenţei Republicii Moldova prin organizarea de către Partidul comuniştilor a mitingurilor în care „revoluţia” rusă din 1917 este onorată prin laude.

Galerie foto de la manifestarea organizată de PCRM vedeți aici

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s