Flori pentru Lenin la Chișinău

 

Pe 7 noiembrie comuniștii din RM împreuna cu simpatizanții săi aniversează 94 de ani de la revoluția din octombrie. Și in acest an PCRM in frunte cu Vladimir Voronin i-au adus omagiul lui Lenin, care dupa mult timp Mai ramine un erou național.

Desi Voronin afirma ca partidul pe care il conduce are cei mai multi membri tineri , la eveniment au fost prezenti mai multi batrini.

 

 Voronin:” reușite” si “trădări”

 La eveniment au venit conducerea partidului comuniștilor si susținatorii acestuia, în mare parte pensionari. In fața mulțimii Vladimir Voronin a ținut un discurs în limba rusa unde a laudat „reușitele comunismului” reamintind si succesele partidului in timpul guvernarii lor. Însa nu a ezitat sa critice dur AIE și plecarea din partid al lui Igor Dodon,Zinaida Greceanîi si Veronica Abramciuc numindu-i „tradatori”. Voronin a mai precizat ca PCRM a trecut prin multe trădari si dezamăgiri dar asta nu-i împiedică sa fie puternici și să-și consolideze puterile pentru binele cetațenilor.

Înmînarea carnetelor de partid

 Vladimir Voronin le-a înmînat tinerilor carnete de partid, și a spus că PCRM este cel mai tînar parid din Moldova, vîrsta medie fiind de 38 de ani. Unii din ei țineau flagul comsomolului și scandau „URA-URA”.                                                                     

Vladimir Voronin inmina carnetul de partid tinerilor

 

 La finele evenimentului cei prezenți au depus flori la monumentul lui Lenin. Vladimir Voronin a iesit în mulțime unde a fost asaltat cu întrebări si replici de susținatorii săi.

Am trait bine in timpul sovietic” spune o pensionară prezentă „acum cu pensia de 900 de lei nici comunalile nu le pot plăți” .Sunt unii care țin minte aceasta data dar nu au timp să vină pe cînd alții nici nu-i interesează.

Potrivit istoricilor revoluția socialistă din octombrie a fost in realitate un puci,o lovitură de stat,in urma căreia partidul bolșevic a preluat puterea in Rusia in 1917,aducînd cu sine apariția pimului stat socialist.

“Leninismul,inițial un fenomen cultural si politic rus,apoi unul de dimensiuni planetare,a fost piatra de temelie a unui sistem care s-a stins odata cu revoluțiile din 1989-1991.Pe scurt ,dacă nu ar fi existat leninismul,nu ar fi existat nici totalitarism”scrie Vladimir Tismaneanu in ediție scrisă din 22.10 2003 vezi detalii

Desi evenimentele s-au desfășurat in octombrie acestea se sărbătoreaște in noiembrie din cauza decalajului dintre calendarul iulian si cel gregorian.

Vezi mai multe poze de la eveniment

Advertisements

About nadinica

Studenta la scoala avansata de jurnalism,24 ani casatorita, o fetita pe nume Nadin.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s