Lumina lui 7 noiembrie umbrita in Moldova de ,,tradatori”

La picioarele statuiei lui Lenin, Vladimir Voronin a tinut un discurs in rusa in care a laudat ,,realizarile comunismului" si a criticat actuala guvernare. Foto by M. Jacot

PCRM si simpatizantii sai au marcat luni cea de-a 94 aniversare a Revolutiei din Octombrie. Cu garoafe rosii circa 200 de oameni si fruntasi nostalgici ai partidului comunist s-au adunat la monumentul lui Lenin, unde au fost depuse flori si inminate carnete rosii de membru de partid.

In dimineata zilei de luni, in pofida frigului de afara, la monumentul lui Lenin de la marginea Chisinaului, s-au adunat circa 200 de simpatizanti ai regimului comunist. Diferite virste a unit nostalgia dupa vremurile sovietice, cind aceasta zi, era principala sarbatoare din URSS si se organizau parade fastuase, spun cei prezenti. Cu flori in mina, acestia au venit sa aduca traditionalul omagiu lui Lenin. Au putut fi observati tineri imbracati in veste rosii cu sigla secerii si ciocanului pe spate. Nelipsit de la eveniment a fost si steagul rosu al comunismului, pe care tinerii il fluturau cu mindrie.

 Vladimir Voronin: ,,PCRM cel mai tinar partid din Moldova “

Pe linga fruntasii membrilor de partid, si-a facut prezenta liderul PCRM, Vladimir Voronin, care a tinut un discurs in fata multimii. Liderul comunist, a vorbit in tremeni elgiosi despre actul de acum 94 de ani reamintind despre rolul revolutiei din octombrie 1917 in crearea URSS, dar si despre politica partidului comunist care in pofida criticilor si provocarilor, prin diferite mijloace de tradare si corupere partidul a rezistat 19 ani. In acest context Vladimir Voronin a declarat ca PCRM esta cel mai tinar partid din Moldova cu virsta medie de 38 de ani. Liuba, noua aderanta la partid spune ca partidul comunistilor este viitorul copiilor.

Vladimir Voronin-despre ,,tradatori, timpiti, banditi si mafioti”

Pe fonul ultimilor plecari din PCRM a celor 3 membri marcanti Igor Dodon, Zinaida Grecianii si Veronica Abramciuc, discursul lui Voronin a capatat niste note critice aduse actualei guvernari. Vladimir Voronin sustine ca acesti trei lideri de partid au fost recoltati din exterior de cei ce vor sa distruga partidul comunist. ,,Au gasit oameni fara vointa care sunt gata sa se culce in fata dolarilor si sa linga asfaltul. Am intuit plecarea lui Dodon, dar nu si plecarea tovaraselor de idei (Grecianii si Abramciuc). I-am crescut ca pe puii dintr-un cuib de pasare, pina ce le-au crescut penele si au invatat sa zboare desinestatator, ca in final sa formeze partide ” a mai adaugat comunistul. Cu toate acestea, Voronin se arata increzut ca voturile celor trei nu vor solutiona alegerea presedintelui tarii. ,, Sedinta Aliantei…mare brinza cu asa personalitati marcante ca Misa Ghimpu ei pot sa stea in sedinata pina cind Napoleon Bonaparte isi va face aparitia la Spitalul de Psihiatrie” a mai specificat liderul PCRM.                                                                                                                    In acest context Voronin a mai adaugat ca actuala guvernare este condusa de catre timpiti, banditi si mafioti. Culminind cuvintarea cu inminarea carnetelor rosii de membru de partid unor tineri aderenti. Oamenii au scandat ,,URA” ca pe vremurile sovietice, privindu-l pe Voronin ca pe un idol. Dupa discursul liderului partidului comunist, Iurie Muntean, membru PCRM, a tinut o cuvintare in care a specificat importanta acestei zile pentru istoria mondiala si pentru Republica Moldova.

Sergiu Sirbu vorbeste despre un eventual puci

Membru PCRM, Sergiu Sirbu prezent si el la eveniment a declarat ca dupa parerea sa,  privind la bataia de joc a celor de la putere, tinerii ar putea sa mai repete schimbarea puterii de stat fara varsarea unui pic de singe, fara violenta, asa cum a avut loc in octombrie 1917. Vezi video:

 ,,Suntem oameni sovietici si asa vrem sa murim”

O pensionara prezenta la eveniment spune: ,,Noi ne-am nascut in timpul acestei guvernari (comuniste) si vrem sa murim in timpul ei. Si ne este dificil sa ne schimbam idiologia. Ea tot ne-a dat invatamint, foi de odihna si apartamente gatuite.”

 Garoafe rosii la picioarele lui LeninMomenutul depunerii de garoafe rosii la statiua lui V. Lenin. Oamenii s-au imbulzit sa aduca omagiu depunid florile la piciorele monumentului.

Evenimentul a culminat cu depunerea florilor la monumentul lui Lenin.  Oamenii s-au imbulzit sa-si aduca omagiul liderului bolsevic.                                                              Serbarea de luni a fost prima prestatie publica a partidului comunist , dupa parasirea partidului de catre fostii membri de partid  Igor Dodon , Zinaida Grecianii si Veronica Abramciuc.

Vladimir Ilici Lenin, pe numele sau adevarat Ulianov, s-a nascut pe 22 aprilie 1870 si a fost liderul partidului bolsevic, precum si primul premier al Uniunii Sovietice.

 Vezi 7 noiembrie in imgini  link

Istoricul Revolutiei Bolsevice

  •  In noaptea de 7 spre 8 noiembrie 1917 pe stil nou, ( 25 octombrie dupa calendarul iulian) la Petrograd ( actualul Sankt Peterburg) in urma loviturii de stat, bolsevicii condusi de Lenin au preluat puterea in Rusia Tarista, inlaturind de la putere pe tarul Nicolai al II-lea, in luna februarie a aceluiasi an si punind bazele crearii URSS-ului. Bolsevicii asaltat Palatul de iarna, resedinta Guvernului provizoriu si au arestat membrii cabinetului de ministri. A urmat un razboi civil de aproape 3 ani, in care au murit milioane de oameni, inclusiv a fost executata si familia ultimului monarh al Rusiei.

Regimul instituit prin puterea armelor in 1917 a rezistat aproape 74 de ani. Pentru a cistiga sustinerea maselor, bolsevicii au promis improprietarirea taranilor, nationalizarea fabricilor si uzinilor si administrarea de catre muncitori si egalitate de sanse pentru toti, indiferent de provinienta. Insa in citiva ani toate interprinderile au fost declarate proprietate de stat.

Pentru a se mentine la putere, regimul totalitar a recurs la represalii de proportii. Milioane de oameni au fost trimisi la munca silnica sau chiar executati.

Advertisements

About dianaspatareleu

never, never give up !
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s