COMUNIŞTII AU MARCAT 7 NOIEMBRIE FĂRĂ ,,TRĂDĂTORI ŞI MAFIOŢI” LA LENIN

Loviți de trei membri PCRM de vază ,, pe la spate” comuniștii se arată optimiști și văd partea plină a paharului. Aceştia îşi prezintă partidul ca cel mai tînăr din Republica Moldova. Adunați la monumentul lui Vladimir Ilici Lenin din capitală pe 7 noiembrie, simpatizanții și membrii PCRM în frunte cu liderul Vladimir Voronin au sărbătorit 94 de ani de la Lovitura de Stat bolșevică  din Rusia, pe care o numesc ei ,, Marea Revoluție din Octombrie.” De această dată, cu discursuri despre trădători, critici în adresa Alianței de guvernare şi carnete roşii de partid noilor membri.

7 noiembrie, nostalgie după URSS

În mare parte, batrînii vorbitori de limba rusă prezenți la 7 noiembrie.

Devenită deja tradiție, sărbătoarea a adunat peste 200 de simpatizanți și membri PCRM la monumentul lui Lenin.Cu semnele distinctive ale comunismului: garoafe și steaguri roșii, aceștia și-au spus amintirile pe vremea URSS : ,,Noi ne-am născut în timpul acestei guvernări și vrem să murim în timpul ei.Nouă ne este dificil să schimbăm această ideologie. Ea ne-a dat tot: învățămînt, foi de odihnă și apartamente gratuite.” a spus una din pensionare, Larisa.
,,Progresul care a fost atins în sferă economică, politica socială pe timpul Uniunii Sovietice a devansat istoria tuturor țărilor din lume.” a precizat un participant, Iurie.
Un alt pensionar, Grigore fără de un picior spune că a depus un efort mare ca să ajungă la Lenin: ,,Eu am venit de la Rîșcanovca, am schimbat două troleibuze, dar trebuie , trebuie, trebuie să luptăm ca Moldova să redevină cea de altadă: ,,Moldova înfloritoare.”

Despre ,,trădători și mafioți” în spatele lui Lenin

Voronin i-a numit ,,trădători” pe Igor Dodon, Zinainda Greceanîi şi Veronica Abramciuc.

Voronin numește trădători pe Igor Dodon, Zinainda Greceanîi şi Veronica Abramciuc.

Vladimir Voronin a ținut un discurs în limba rusă simpatizanților săi. Pe fonul ultimilor dezertări politice, celor trei parlamentari în frunte cu Igor Dodon în prag de alegeri anticipate:,, Este o luptă. În această luptă se găsesc oameni slabi, care pentru niște dolari sunt gata să trădeze acest pămînt. Cine o să ierte trădarea: cînd i-ai deschis brațele, și el te-a trădat.” care în opinia lui Voronin au fost influențați din exterior. Acesta  se arată optimist, și spune că plecarea celor trei nu va afecta partidul pe care îl conduce, şi nu va ajuta Alianţa de la guvernare să aleagă preşedintele pe 18 noiembrie ,alegere blocată de comunişti de doi ani. Ideologia comunistă este şi va rămîne, ieşirea din impas a ţării insistă liderul PCRM, care a criticat coaliția de la guvernare: ,,La putere au ajuns niște nepricepuți. Egoiști, corupți, mafioți, bandiți iată cine a venit la putere. În fiecare zi cea mai importantă știre este că a avut ședința Aliaței pentru Integrare Europeană. Mare brînză și unde sunt rezultatele?”

,,Trădătorii” au părăsit ,,cel mai tînăr partid din Republica Moldova”

Liderul PCRM a lăsat să se înțeleagă că partidul nu suferă în urma trădărilor, dar se menține pe poziții ca cel mai tînăr partid din Republica Moldova. ,, Ceea ce se întîmplă acum nu este tragic. În partidul nostru intră sute de oameni tineri în fiecare zi. Vîrsta medie a partidului nostru este de 38 de ani și jumate. Este cea mai tînăra formațiune politică din Republica Moldova.” Cu această ocazie, liderul PCRM a înmînat carnete roșii de partid unor tineri aderenți. ,, Partidul Comuniștilor este viitorul copiilor noștri.” a spus o tînără, proaspat membră PCRM, Liuba.
În opinia comentatorului politic, Corneliu Ciurea  carnetele roșii la 7 noiembrie este o acțiune și un pas bun pentru PCRM: ,, Formațiunea va obține un număr mai mare de tineri, care sunt împotriva sistemului democratic și economia de piață.”

Flori la picioarele lui Lenin ca în timpul URSS

Discursul lui Voronin a fost urmat de uralele simpatizanților. Și ca în ceilalți ani, mulțimea a depus flori la monumentul lui Lenin.

GALERIE FOTO DE LA 7 NOIEMBRIE

  • Deşi evenimentele s-au desfăşurat în octombrie, acestea se sărbatoresc în noiembrie din cauza decalajului dintre calendarul iulian şi cel gregorian.
    22 octombrie (după calendarul iulian) Comitetul Revoluţionar Militar condus de Lev Troţki a preluat comanda garnizoanei din orasul Petrograd,actualul Sankt-Peterburg pe atunci, capitala Rusiei.
    25 octombrie 1917 ( 7 noiembrie după calendarul gregorian) grupări militare conduse de liderul bolşevic Vladimir Ilici Lenin au înlaturat de la putere guvernul provizoriu al lui Alexandr Kerenski. Gărzile Roşii conduse de bolşevici au preluat controlul principalelor puncte din capitala întampinand o slaba opoziţie.
    24-25 octombrie(6-7 noiembrie 1917) a fost ocupat Palatul de Iarnă, reşedinţa ţărilor Rusiei. Astfel, s-a instaurat la putere primul guvern sovietic, numit Consiliul comisarilor poporului, condus de Vladimir Lenin.
    Ziua de 7 noiembrie a fost principala sărbătoare din fosta Uniune Sovietică. Marea Revoluţie din Octombrie , după alţii lovitura de Stat bolșevică din Rusia de la 7 noiembrie a stat la baza creării Uniunii Sovietice proclamată în 1922, care a durat pînă la colapsul din 1991.

Află aici cum au sărbătorit comuniştii din Rusia ziua de 7 noiembrie

About alina23

Optimista incurabila
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment