7 noiembrie: Voronin, al doilea Lenin?

Oamenii i-au cerut lui Voronin să-i ajute. Au zis că-l susțin și doresc ca PCRM să preia conducerea tării. Acesta le-a mulțmit pentru susținere și că în curând PCRM va reveni la conducere.

Сomuniștii din Republica Moldova s-au întâlnit luni dimineață la monumentul lui Lenin. Aceștia au sărbătorit ”Marea Revoluție din octombrie”, după cum o numesc ei, iar după opinia altora o lovitură de stat organizată de bolșevici. Liderul PCRM a lăudat ”multele” realizări ale Uniunii Sovietice și a criticat actuala guvernare.

La sărbătoare au venit circa 200 de simpatizanți ai Partidului Comuniștilor, persoane de vârsta a doua și a treia. Pensionarii și-au depănat amintirile împreună cu Vladimir Voronin, regretând căderea Uniunii Sovietice și plecarea PCRM de la conducerea țării. Voronin a spus în discursul său că Partidul Comuniștilor a fost o ușă spre progres. ”PCRM există de 19 ani și în această perioadă a fost criticat, dar a rezistat provocărilor. Voronin a asigurat ascultărorii săi că, timp de 8 ani PCRM a demonstrat că Republica Moldova are perspective de a se dezvolta ca stat independent.


”Soarta trădătorilor este scurtă”

Sărbătoarea ”Marii Revoluții„ din acest an a avut mai mult o atmosferă pesimistă. În discursul său, Vladimir Voronin s-a arătat dezamăgit de cei care l-au trădat. ”Este o luptă. În această luptă se găsesc oameni slabi, care pentru niște dolari sunt gata să trădeze acest pământ”, spune acesta.
”Soarta tădătorilor este scurtă” a spus Grigore Petrenco, prim-secretar al Uniunii Tineretului Comunist din Moldova. Aceștia doi au vorbit despre trădare în contexul când, cu vâteva zile în urmă, deputatul Igor Dodon și alți doi deputați comuniști au părăsit partidul. Discursul liderului comuniștilor din RM a fost urmat de aplaude și urale. Majoritatea din cei prezenți erau vorbitori de limbă rusă. Pentru ei guvernarea comunistă rămâne a fi unica cale de salvare în contextul politic actual din țară. Persoanele în vârstă se uitau la Voronin ca și la un zeu coborât pe pământ.

Vezi aici cum a fost sărbătorită ”Marea Revoluție” la Moscova

Partidul Comuniștilor- ”Unica salvare”

Se vehiculează cu ideea că Partidul Comuniștilor este un partid îmbătrânit, Voronin a insistat cu afirmația că acest partid este foarte tânăr, vârsta medie a membrilor este de 38 de ani, după care a înmânat carnetele de membri noilor aderenți. O doamnă prezentă la sărbătoare este de părere că cei mai frumoși tineri din întrega lume sunt tinerii fostei Uniuni Sovietice. Această frumusețe se trage din trecut, după părerea ei.
”În timpul Uniunii Sovietice nu am dus lipsă de nimic. Iar acum pensia nu ne ajunge măcar să achităm serviciile comunale”, spune Parascovia Alexandrovna, pensionară. Pentru cei prezenți al sărbătoare unica soluție pentru a ieși din criză este ca PCRM în frunte cu Vladimir Voronin să preia conducerea țării.

Tradiționala depunere de flori i-a făcut pe toți să se îmbulzească la bustul lui Lenin. Iar dacă ar fi fost permis, ar fi pus flori și la picioarele lui Voronin. După depunerea de flori, mai multe femei se grăbeau să dea mâna cu Voronin și să-i șoptească ceva la ureche. Acesta se arăta răbdător și discuta cu fiecare.
Luni s-au împlinit 94 de ani de la puciul din 7 noiembrie 1917. Revoluția a fost condusă de Vladimir Ilici Lenin și a pus bazele formării Uniunii Sovietice.

Advertisements

About Ludmila Deliu

Studiez jurnalismul, dar in acelasi timp predau Liba Engleza. Imi place sa studiez Biblia si sa-i ajut pe alti oameni.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s